Er Permanent Make-up egnet til mig?

I princippet er Permanent Make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af Permanent Make-up:

 • Manglende hårvækst.
 • Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn.
 • Allergi over for kosmetik.
 • Usikre hænder.
 • Bruger af briller og/eller kontaktlinser.
 • Alopecia.
 • Før og efter kemobehandling (lægeerklæring er påkrævet).

Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til, at man ønsker Permanent Make-up, end det som er remset op ovenfor, dette er blot for at nævne nogle få.

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer, der ikke er egnede kandidater til Permanent Make-up, du kan læse de mest almindelige kontraindikationer, der er tale om, herunder:

 • Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom).
 • Alle former for kræftsygdomme. (Der skal foreligge en lægeerklæring. Såfremt der ønskes behandling alligevel, er det på eget ansvar at behandlingen udføres.)
 • Ichtiosis (hudsygdom).
 • Psoreasis i det område, der skal behandles (hudsygdom).
 • Tendens til keloid ardannelse.
 • Lupus (reumatisk sygdom).

Udover disse kontraindikationer, er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde, at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt, at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

 • Gravid og/eller ammende.
 • Brug af Roaccutane.
 • Brug af Kortokosteroider.
 • Betændelsestilstande i kroppen.
 • Feber.
 • Hormonforstyrrende præparater.

Udover det oplyste ovenfor, har jeg en meget klar behandlingspolitik på andre områder også. Dette er for at beskytte mig selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.

Som udgangspunkt behandler jeg ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad Permanent Make-up er, eller på kunder, der mangler forståelse for den proces, som behandlinger indenfor Permanent Make-up er, samt de risici og forholdsregler, der skal tages op til overvejelse, inden man vælger at modtage behandling.

Jeg behandler heller ikke, hvis jeg fornemmer, at du som kunde, er usikker ift. behandlingen og ikke har tillid til min faglighed, professionalisme samt mine færdigheder/kompetencer indenfor Permanent Make-up.

Gør det ondt?

Graden af smerte ved en procedure indenfor Permanent Make-up, afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige, at én vil opfatte en procedure i et givent område som værende mindre smertefuldt, hvor en anden vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuldt.

Hvis jeg nu ikke kan lide resultatet, hvad så?

Når du vælger at modtage denne type af behandling, er det afgørende, at beslutningen er velovervejet og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet, for at finde den rette behandler for dig. Det er vigtigt, at du og din specialist er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske. Permanent Make-up er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter og af samme årsag vil en professionel behandler aldrig pigmentere før at optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det, du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer, du modtager af din specialist. Såfremt at du ombestemmer dig vedrørende den form, du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

Kan jeg vælge farven selv?

Nej, Permanent Make-up og farveteori er meget kompliceret og man kan ikke vælge farver, på samme måde, som man gør med almindelig.
Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik, der skal benyttes. Som din Nouveau Contour specialist har jeg modtaget grundig undervisning i farveteori, og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring hvilke farver, der passer dig bedst og vil i sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 66 farver til alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve, der er skræddersyet til din hudtone.

Kan jeg stadig anvende almindelig make-up?

Absolut. Permanent Make-up er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aften-make-up, der tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra make-up ovenpå, når først din Permanent Make-up er helet.

Hvor lang tid tager behandlingen?

Dette afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder, men generelt vil det tage 2–3 timer, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsproceduren.

Er der nogen særlig efterbehandling?

For at sikre at din Permanente Make-up bliver optimal, vil jeg som din Nouveau Contour specialist give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din Permanente Make-up samt en udførlig After Care vejledning. Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat, så det er vigtigt, at du følger de angivne retningslinjer nøje.

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen?

Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60% og derefter blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse, vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet. Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 til 3 behandlinger, så det er vigtigt, at man ikke antager, at slutresultatet er synligt efter kun en behandling.

Er Permanent Make-up sikkert?

Umiddelbart ja! Men det afhænger af følgende faktorer: din specialists viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred og at udstyret, der benyttes er sikkert.

For det beløb, jeg bruger på Permanent Make-up kan jeg købe en masse blyanter og make-up!

Korrekt. Men er der også en make-up artist, der styler dine øjenbryn, tegner en eyeliner for dig eller korrigerer formen på dine læber hver morgen, når du står op? Følger denne make-up artist dig også på dine ferier for at rette din make-up, når du kommer op fra en tur i havet eller fra swimmingpoolen? Permanent Make-up medfører en bekvemmelighed, du kan nyde hver eneste dag i årevis. Og denne form for bekvemmelighed og ekspertise koster naturligvis.

Er Permanent Make-up det samme som en tatovering?

Princippet er lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle, men det er den eneste lighed. Udstyret, dybden pigmentet placeres i, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes.